Gepocheerde kabeljauw met tuinbonen en cherrytomaatjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram tuinbonen
- 100 gram ui
- 4 kabeljauwfilets
- 300 gram cherrytomaatjes
In Huis
- 300 gram pasta
- 75 gram boter
- 1 blaadje laurier
- 500 ml visbouillon
- 100 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 1 takje gedroogde tijm
- naar smaak citroensap
Recept stappen
- Dop de tuinbonen en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Spoel af onder de koude kraan. Verwijder het velletje van de tuinbonen door ze voorzichtig tussen duim en wijsvinger uit het velletje te knijpen. Hou apart.
- Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui. Smelt de boter in een wijde lage pan en bak de ui en laurierblad zachtjes 5 minuten aan. Schenk de visbouillon en witte wijn erbij. Kook in tot ongeveer 4 eetlepels (bij 4 p). Verwijder het laurierblad. Roer de slagroom erdoor en laat tot ongeveer 2/3 in koken. Breng op smaak met peper en zo nodig een beetje zout.
- Leg de visfilets in deze saus en pocheer ongeveer 2 minuten.
- Halveer de cherrytomaatjes en roer samen met de tuinbonen en de tijmblaadjes door de saus. Breng verder op smaak met een beetje citroensap.
- Giet de pasta af. Leg de visfilets op de borden en schep er een klein beetje saus over. Roer de rest van de saus door de pasta en serveer.
- <br>Tip: In plaats van pasta kun je ook spaghetti maken van de courgettes. Trek 2 courgettes m.b.v. een julienne dunschiller in slierten. Leg ze in een vergiet en overgiet met kokend water.