Aardbeiensalade met sperziebonen, koolrabi, roodlof, little gem en oude kaas
Vegetarisch, Snel klaar, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram sperziebonen
- 500 gram aardbeien
- 300 gram koolrabi
- 2 stronkjes roodlof
- 2 stronkjes little gem
- 2 el bieslook
- 100 gram oude kaas uit Lutjewinkel
In Huis
- 2 el balsamicoazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet een pan gezouten water op voor de sperziebonen. Haal de steeltjes van de sperziebonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten. Giet en spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
- Snij 350 gram (bij 4p) aardbeien in partjes en zet opzij. Pureer de rest (150 g bij 4p) met een staafmixer samen met de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de koolrabi en snij in luciferformaat. Verwijder het kontje van de roodlof en little gem, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng alles door de dressing, samen met de sperziebonen. Hak de bieslook fijn en voeg ook toe.
- Snij de kaas in kleine blokjes van ca. 0,5 cm.
- Maak voor iedereen een bord salade. Verdeel de kaas en partjes aardbei erover. Schenk de dressing erover.