Gemengde paddenstoelen met mizuna-pesto en aardappel-bloemkoolstamp
Voorgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 600 gram aardappelen
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 40 gram Alde Fryke kaas
- 50 gram mizuna
In Huis
- 20 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1 blad laurier
- 200 ml melk
- 200 ml water
- olie om te bakken
- 30 gram zonnebloempitten
- 150 ml olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en snij in even grote stukken.
- Zet een pan met dikke bodem op het vuur en smelt daarin de boter. Voeg de bloemkool en aardappel toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Hak de helft van de knoflook fijn en roer erdoor. Voeg het laurierblad toe. Laat met de deksel een minuut of 10 zachtjes (!) stoven. Voeg dan de melk, het water en wat zout toe, breng aan de kook en laat met deksel nog 10-15 minuten koken tot echt goed gaar.
- Bak de paddenstoelen in een koekenpan met wat olie in 5-6 minuten gaar.
- Snij de andere helft van de knoflook doormidden en verwijder het loofje. Rasp de Alde Fryske kaas. Maal met de staafmixer de knoflook, zonnebloempitten, de kaas, mizuna en de olijfolie extra vierge tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, nog een scheutje olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Check of de bloemkool en aardappels gaar zijn. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Haal de laurierblaadjes eruit! Stamp fijn en voeg tot de gewenste smeuïgheid weer vocht toe. Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de paddenstoelen met mizuna-pesto met de aardappel-bloemkoolstamp.
- Maak de borden mooi op door de pesto met een lepel uit te spreiden en de paddenstoelen er sierlijk omheen te leggen.