Gemarineerde visstukjes met geroosterde bloemkool, meiraap en couscous
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 2 stuks meiraap
- 400 gram visstukjes
- 3 el peterselie
In Huis
- om te besprenkelen olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl limoenrasp
- 4 el limoensap
- 1 el ras el hanout
- 1 el honing
- 4 el (milde) olijfolie
- 200 gram couscous
- 3 el dragonblaadjes
- om te bakken olie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Gebruik ook de mooiere bladeren. Schil en snij de meiraap in partjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de knoflook (in de schil) ertussen bak in ca. 25-30 min gaar in de oven.
- Rasp de limoen en pers het sap. Hou de limoenrasp apart. Meng het sap met de ras el hanout, honing en (milde) olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Dep de visstukjes droog met keukenpapier en laat marineren in de helft(!) van de dressing.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de rest van de dressing in een hoge maatbeker. Haal de blaadjes van de dragon en hak de peterselie grof. Voeg de kruiden en pulp van de gepofte knoflook bij de dressing met nog een scheutje olijfolie. Mix met de staafmixer tot een gladde groene dressing.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de vis in ca. 5 min al omkerend gaar.
- Meng de groene dressing door de couscous. Voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de ovengroenten en kabeljauw. Bestrooi met het limoenrasp (zie tip).
- Goed om te weten: de visstukjes zullen één of meer van de volgende vissoorten bevatten: kabeljauw, heilbot, koolvis, scholfilet.
- Meng eventueel de limoenrasp door wat yoghurt als je dat over hebt en serveer erbij.