Gemarineerde groenten met citroenricotta, spaghetti aglio e olio en tomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 40 gram hazelnoten
- 1 stuks gele paprika
- 400 gram spaghetti
- 1 teentje knoflook (voor marinade)
- 2 el muntblaadjes (fijngehakt)
- 300 gram snoeptomaatjes
- 1 van stuks citroenrasp (elders sap nodig)
- 1.5 bakje ricotta
- 4 teentjes knoflook (voor spaghetti)
- 1 stuks rode peper
- 10 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 0.5 tl chilivlokjes
- 8 el milde olijfolie (voor aglio e olio)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de courgette in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg op keukenpapier en besprenkel met zout. Laat ca. 5 min zweten.
- Snij de paprika in repen. Dep de courgette goed droog. Verspreid samen met de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olie en peper (geen zout meer!) en rooster 20-25 min in de oven.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti. Kook ca. 75-100 gram spaghetti p.p. al dente in 9 min, als het water flink kookt. Roer in het begin om plakken te voorkomen.
- Maak in een grote kom marinade van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, honing, chilivlokjes, zout en peper. Pers de knoflook erbij. Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe. Schep de groenten als ze gaar zijn door de marinade en zet weg.
- Halveer de tomaatjes en doe in een schaaltje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Rasp de citroenschil. Meng door de ricotta met peper en zout. Smeer uit over een groot bord.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt.
- Verwarm de milde olijfolie in een klein steelpannetje en fruit de knoflook en rode peper 2 à 3 minuten op zacht vuur. Ze mogen niet bruin kleuren! Hak de peterselie fijn.
- Meng de afgegoten spaghetti met de aglio e olio, peterselie, peper en zout. Verdeel de groenten en achtergebleven marinade op het laatst over de ricotta. Garneer met de hazelnoten. Serveer de spaghetti met de ricotta en groenten en de tomaatjes.