Gemarineerde groenten met citroenboterbonenpuree, spaghetti aglio e olio en tomaatjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 40 gram hazelnoten
- 1 stuks gele paprika
- 400 gram spaghetti
- 1 teentje knoflook (voor marinade)
- 2 el muntblaadjes (fijngehakt)
- 2 blikje boterbonen
- 1 teentje knoflook (voor de bonenpuree)
- 250 gram snoeptomaatjes
- 4 teentjes knoflook (voor spaghetti)
- 1 stuks rode peper
- 10 gram peterselie
- 1 van stuks citroenrasp (elders sap nodig)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl agavesiroop
- 0.5 tl chilivlokjes
- 1 tl paprikapoeder
- 8 el milde olijfolie (voor spaghetti)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de courgette in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg op keukenpapier en besprenkel met zout. Laat ca. 5 min zweten. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat wat afkoelen en hak of vijzel grof.
- Snij de paprika in repen. Dep de courgette goed droog. Verspreid samen met de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olie en peper (geen zout meer!) en rooster 20-25 min in de oven.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti. Kook ca. 75-100 gram spaghetti p.p. al dente in 9 min. Roer in het begin om plakken te voorkomen.
- Maak in een grote kom marinade van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, agave siroop, chilivlokjes, zout en peper. Pers de knoflook erbij. Hak de muntblaadjes en voeg toe. Schep de groenten als ze gaar zijn door de marinade en zet weg tot gebruik.
- Giet de boterbonen af boven een kom zodat je het meeste vocht opvangt. Verwarm olie in klein steelpannetje. Pers knoflook erbij en fruit even samen met de paprikapoeder. Voeg de bonen met een beetje vocht toe en warm zachtjes op.
- Halveer de tomaatjes en doe in een schaaltje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt. Verwarm de milde olijfolie in een klein (steel)pannetje en fruit de knoflook en rode peper 2 à 3 minuten op zacht vuur. Ze mogen niet bruin kleuren! Hak de peterselie fijn. Meng de afgegoten pasta met de aglio e olio, peterselie, peper en zout.
- Pureer de boterbonen met een staafmixer. Gebruik extra vocht voor de juiste dikte en breng op smaak met geraspte citroenschil, peper, zout en een scheut extra vierge olijfolie. Spreid uit over een groot bord. Verdeel de groenten en achtergebleven marinade erover. Garneer met de hazelnoten. Serveer met de spaghetti aglio e olio en de tomaatjes.