Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gelakte kippendij met gepofte bataat en een veldslaatje

Kip

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram bataat
  • 400 gram kippendijen
  • 2 rode ui
  • 150 ml yoghurt
  • 1 zakje veldsla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • klontje boter
  • limoensap (naar smaak)
  • vinaigrette, naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bataat (ongeschild) in de lengte. Leg elke helft (of 2 helftjes) op een stuk aluminiumfolie en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 25 minuten.
  2. Dep de kippendij droog. Verwarm in een wok wat olie. Bestrooi de kip met wat peper en braad deze rondom bruin. Doe de kip in een ovenschaaltje en zet bij de bataat in de oven. Zet de wekker op 8 minuten.
  3. Haal de knoflook ui de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snipper de rode ui, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
  4. Haal na 8 minuten de kip uit de oven, blus af met de sojasaus. Schuif nog 2 minuten terug in de oven zodat de sojasaus wat karamelliseert. Voeg dan nog een flinke klont boter toe en zet nog 1 minuutje terug zodat die smelt.
  5. Meng de veldsla met de vinaigrette en de overige rode ui.
  6. Geef iedereen een bataatpakketje en schep er royaal yoghurt over. Serveer met de kip en de sla.