Gekruide slavinken met quinoa-bloemkoolsalade
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 uien
- 200 gram bloemkool
- 1 rode paprika
- 4 slavinken
- 200 gram cherrytomaatjes
- 3 el peterselie
- naar smaak spinazie
In Huis
- 200 gram quinoa
- maizena (om te besprenkelen)
- olie om te bakken
- naar smaak garam masala
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el tomatenketchup
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 lente-ui
- 3 el citroensap
- 6 el olijfolie voor de dressing
Recept stappen
- Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen.
- Snij de helft van de rode ui in ringen en snipper de andere helft. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes.
- Bestrooi de rode ui met wat maizena m.b.v. een zeefje en bak ze knapperig en bruin in een laagje plantaardige olie. Laat uitlekken op keukenpapier
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met wat zout. Laat uitlekken. Bestrooi met de garam massala.
- Meng de sojasaus met de honing, ketchup, paprikapoeder, korianderpoeder.
- Kwast de slavinken in met ongeveer de helft van het sojamengsel en bewaar de rest.
- Bak de slavinken aan in wat olie of boter tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Laat 18 minuten garen op laag vuur.
- Halveer de cherrytomaatjes, hak de peterselie fijn en de lente-ui in ringen.
- Maak de quinoasalade af. Meng de quinoa met de tomaatjes, paprika, lente-ui, peterselie en gekruide bloemkool. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie, peper en zout en schep door de salade. Leg wat bladeren Hollandse sla op een platte schaal. Schep er de quinoasalade op en bestrooi met de gebakken ui.
- Haal de slavinken uit de pan. Draai het vuur hoog en giet een scheutje water in het braadvet. Roer er de overgebleven sojasaus door. Laat even bubbelen en haal van het vuur.
- Serveer de slavinken met de saus en de quinoa-bloemkool-salade.