Gekruide kip met rode linzen, paprika en komkommer raita
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Kippendijfilet
- 1 bakje(s) Kruidenmengsel
- 200 g Linzen
- 100 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Puntpaprika
- 2 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Komkommer
- 1 bakje(s) Magere kwark
- 2 stuk(s) Bosui
In Huis
- 1 blaadje(s) Laurier
- 2 stuk(s) Peperkorrels
- 2 teentje(s) Knoflook
- 4 el Olie
- 1 tl Komijnpoeder
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Breng een pan met water aan de kook voor de linzen.
- Voeg het kruidenmengsel toe aan de kippendij, samen met 1 tl zout en flink wat peper. Zorg dat de kip goed bedekt is met het kruidenmengsel en zet even weg.
- Voeg zout, een laurierblaadje, 2 peperkorrels en 200 gram linzen toe aan het kokende water. Kook gaar in circa 15 minuten en laat uitlekken.
- Snij ondertussen de wortel in kleine blokjes. Snij de paprika door midden en dan in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snipper de uien.
- Verhit 4 el olie in een wok of braadpan en voeg de wortel toe. Zet het vuur flink hoog. Voeg na 2 minuten de kip toe en bak deze mooi bruin in circa 3 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook en de paprika toe en bak het geheel circa 8 minuten. Roer dan de linzen erdoorheen en warm even goed door.
- Rasp terwijl de kip en groenten garen een komkommer en maak deze aan met ca. 125 ml kwark, 1 fijngehakte knoflookteentje (klein), 2 stengels bosui in plakjes, 2 mespuntjes komijn, peper en zout.
- Tip: als je nog wat koriander in huis hebt, dan is dat lekker erbij!