Kruidige bloemkoolsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 sjalot
- 1 bloemkool
- lente-ui (naar smaak)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 1 liter groentebouillon
- 2 el citroensap
- 200 ml slagroom
- nootmuskaat (naar smaak)
Recept stappen
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en laat zachtjes enkele minuten bakken.
- Snij de bloemkool in stukken en doe ook in de soeppan. Voeg ook de kerrie- en gemberpoeder toe en roerbak even mee.
- Schenk de bouillon over de bloemkool en voeg het citroensap toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 min koken of tot de bloemkool gaar is.
- Haal de groenten uit de bouillon en pureer met een staafmixer of in de foodprocessor. Voeg beetje bij beetje zoveel bouillon toe tot je een gladde, dikke soep hebt. Voeg de room toe. Warm weer door.
- Check op peper en zout. Liefhebbers kunnen wat nootmuskaat toevoegen.
- Schenk de soep in borden en garneer met wat ringetjes lente-ui.