Gekruide bloemkool uit de oven met couscous en korianderhumus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram bloemkool
- 200 gram couscous
- 1 el gehakte koriander
- 2 el verse munt
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 tl ras el hanout
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 1 bakje hummus
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el citroensap
- 25 g walnoten
- 1 granaatappel
- naar smaak zeezout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Snij de bloemkool in plakken en doe in een schaal. Pers de knoflook.
- Meng de ras el hanout met de knoflook en olijfolie. Schenk over de bloemkool en bestrooi met wat zout. Hussel goed om.
- Doe over in een grote ovenschaal en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
- Bereid in de tussentijd de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
- Maak de korianderhummus door de humus de mengen met de korianderpoeder en de verse korianderblaadjes.
- Maak hem iets smeuïger met het citroensap en zo nodig nog een beetje water, zodat hij straks gemakkelijker te verdelen is over de bloemkool.
- Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met de walnoten, granaatappel en munt. Serveer met de korianderhummus en wat couscous.