Gekookte rijst met mozzarella, Parmezaanse kaas, salie en gerookte amandelen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bol(len) Mozzarella
- 4 blaadje(s) Salie
In Huis
- 1 snufje(s) Zout
- 350 g Rijst
- 100 g Parmezaanse kaas
- 50 g Boter
- 100 g Amandelen
Recept stappen
- Breng 3 liter water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes 15-20 minuten koken totdat de rijst al dente is. Roer tijdens het koken af en toe door.
- Giet de rijst af en doe in een voorverwarmde schaal.
- Roer er meteen de stukjes mozzarella door, totdat de kaas draden trekt.
- Schep er dan de Parmezaanse kaas door en roer weer goed.
- Voeg de boter toe en roer weer.
- Hak de salie grof en voeg deze en de amandelen op het laatste toe en roer om.
- Serveer onmiddellijk.