Gekookte rijst met mozzarella, Parmezaanse kaas en salade van winterpostelein
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Winterpostelein
- 2 stuk(s) Boterham
- 250 g Mozzarella
In Huis
- naar smaak Olijfolie
- 3 teentje(s) Knoflook
- 130 g Parmezaanse kaas
- 4 el Mayonaise
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Worcestershire saus
- naar smaak Peper en zout
- 50 g Boter
- 350 g Arborio rijst
- 10 blaadje(s) Basilicum
Recept stappen
- Bereid eerst de salade. Was de postelein en laat uitlekken.
- Maak de croutons. Snij het brood in blokjes. Doe de olijfolie in een grote schaal en knijp er een teentje (bij 4p) knoflook boven uit. Meng goed, doe de broodblokjes erbij en schud flink door. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met olie. Bak de blokjes bruin en krokant. Schud af en toe om.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Meng voor de dressing de mayonaise met de mosterd. Knijp er een teentje knoflook bovenuit en doe de Worcestershire sauce erbij. Roer er als laatste 1/5 van de geraspte kaas door. De saus is nu waarschijnlijk te dik. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeuïge, gemakkelijk te verdelen saus. De saus moet zo dik zijn als half geklopte room. Breng op smaak met wat peper en zout. Hou saus en sla apart.
- NB. De salade pas samenstellen vlak voor het serveren, anders worden de croutons zompig.Meng vlak voor het serveren de sla met de saus en strooi er croutons over.
- Je kunt de salade garneren met flinters Parmezaanse kaas. Maak de rijst. Snij de boter in kleine stukjes en laat op kamertemperatuur komen. Snij de mozzarella in kleine stukjes. Rasp de overige 4/5 van de Parmezaanse kaas.
- Breng 3 liter water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes 15-20 minuten koken tot de rijst al dente is. Roer tijdens het koken af en toe door. Giet de rijst af en doe in een voorverwarmde schaal. Roer er meteen de stukjes mozzarella door. Totdat de kaas draden trekt.
- Schep er dan de Parmezaanse kaas door en roer weer goed. Voeg de boter toe en roer weer. Voeg als laatste de basilicumblaadjes toe. Serveer onmiddellijk samen met de salade.