Gekookte rijst met mozzarella, basilicum en Italiaanse spruiten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 350 g Spruiten
- 2 stuk(s) Mozzarella
- 12 plakje(s) Stokbrood
In Huis
- 60 g Boter
- 350 g Witte rijst
- 150 g Parmezaanse kaas
- 8 blaadje(s) Basilicum
- 1 el Olijfolie
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Voor de rijst: 30g boter (kamertemp.), 350g witte rijst (geen snelkookrijst), 100g Parmezaanse kaas, 8 blaadjes basilicum
- Voor de spruiten: 12 plakjes stokbrood, 1 el extra vergine olijfolie, 3 teentjes knoflook, 30g boter, 1 el citroensap, 50g Parmezaanse kaas
- Bereid de rijst voor. Breng drie liter water met wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de rijst al dente is. Dit duurt ca. 15 minuten. Roer tijdens het koken een paar keer rustig door.
- Snijd het stokbrood in blokjes en doe in de keukenmachine. Maal tot je een grof kruim hebt.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het broodkruim met de helft van de knoflook ca. 4 minuten tot het kruim goudbruin en krokant is. Doe in een bakje en zet apart.
- Verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd ze in dunne plakjes.
- Doe de boter in de koekenpan en draai het vuur halfhoog. Voeg de spruiten en de rest van de knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Voeg zout, peper, citroensap en Parmezaanse kaas toe en schep goed om. Strooi vlak voor het serveren het broodkruim er over.
- Hak de boter in blokjes. Rasp de mozzarella grof of snijd hem in kleine blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Giet de rijst af en roer er de mozzarella door tot deze smelt en draden trekt. Roer er dan de Parmezaanse kaas door tot deze zich aan de rijst hecht. Roer er de boter doorheen en als laatste de basilicumblaadjes.
- Serveer onmiddellijk samen met de spruiten die je bestrooit met het broodkruim.