Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gekonfijte Veluwse eendenbout met groene kool en aardpeerpuree

  • Totale tijd minuten
1291 Gekonfijte Veluwse Eendenbout Met Spitskool En Puree

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Gekonfijte Veluwse eendenbout
  • 400 g Dore aardappelen
  • 800 g Aardpeer
  • 600 g Groene kool

In Huis

  • 1 el Boter
  • 100 ml Melk
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Leg de eendenbouten in de verpakking in een bak met warm water zodat het vet in de verpakking smelt.
  2. 2. Schil intussen de aardappelen en de aardperen en snij in stukken. Haal de buitenste grove bladeren van de groene kool, snij de kool dan in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  3. 3. Zet de aardappelen en de aardpeer op in koud water met een beetje zout en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  4. 4. Neem een pan met dikke bodem. Knip een hoekje van de eendenbout verpakking en giet/knijp het vet en de gelei eruit in de pan. Verwarm het vet en leg de bouten zelf even apart.
  5. 5. Doe de groene kool bij het warm geworden eendenvet en roer even goed om. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat gedurende 10-15 minuten stoven voor een bite naar smaak.
  6. 6. Bak intussen de eendenbouten in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Leg ze dan op de groene kool om ze nog even goed door te warmen. Doe een scheutje water bij de aanbaksels in de koekenpan en roer even goed door. Doe dit vocht ook bij de groene kool.
  7. 7. Giet de aardappelen en aardperen af als ze gaar zijn en stamp met de boter en de melk tot een smeuïge puree.
  8. 8. Dien de groene kool apart op of meng door de puree. Serveer met de eendenbouten.