Gekonfijte portobello met Nieuw-Zeelandse spinazie stamppot
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 ml Abma's olijfolie
- 8 stuks portobello's
- 800 gram Frieslander aadappels
- 500 gram koolraap
- 300 gram Nieuw zeelandse spinazie
In Huis
- 8 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 tl chilivlokken
- 4 tl komijnzaad
- 4 tl korianderzaad
- 2 el tomtenpuree
- 1 el zeezout
- boter
Recept stappen
- Verhit de oven tot 200 graden.
- Zet een ovenvaste braadpan met deksel of een afdekbare ovenschaal klaar. Snij de ui in 6 parten. Pel de tenen knoflook. Doe in de pan of ovenschaal samen met de rode peper (in zijn geheel).
- Kneus de chilivlokken, het komijnzaad en het korianderzaad in een vijzel en voeg toe.
- Meng de tomatenpuree en olijfolie samen met het zeezout bij de rest.
- Snij de stelen van de portobello’s en leg ze met de bolle kant naar boven in het mengsel. Leg er een vel bakpapier overheen en druk een beetje aan. Doe de deksel op de pan of ovenschaal. Zet de paddenstoelen 40-45 minuten in de oven. Zet een wekker op 30 minuten zodat je ze even kan keren.
- Maak de puree. Schil de aardappels en koolraap en snij in blokjes. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 minuten gaar.
- Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af. Haal de blaadjes van de stelen. Dikkere stelen zijn niet zo lekker, dunnere steeltjes kan je wel eten. Hou apart.
- Giet de aardappel en koolraap af en stamp tot puree met wat boter. Breng op smaak met peper en zout en roer de Nieuw Zeelandse spinazie erdoor. Zet zo nodig op een laag pitje zodat de spinazie wat kan slinken.
- Haal de portobello’s na de 40-45 minuten uit de oven. Halveer ze op een snijplank en hou even apart.
- Haal de rode peper uit de pan. Pureer het geheel glad met een staafmixer. LET OP! Je kan (een deel van) de rode peper, zonder steeltje, mee pureren naar smaak doe steeds een stukje en proef. Leg de halve portobellos terug in de saus en serveer met de stamppot en de saus.