Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gekonfijte eend met in eendenvet gebakken aardappelen en bietensalade

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Bieten
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 100 g Dartelaar geitenkaas
  • 600 g Dore aardappelen
  • 4 stuk(s) Gekonfijte Veluwse eendenbout
  • naar smaak Peterselie

In Huis

  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Notenolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 g Walnoten
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Voor de dressing heb je nodig (bij 4p): 3 el olijfolie, 2 el notenolie, 1 el citroensap (of witte wijnazijn), 1 teentje knoflook, zeezout en peper uit de molen.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  3. 2. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur (afhankelijk van de grootte van de bietjes). Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in stukken en bestrooi met wat zout.
  4. 3. Schil zo nodig de aardappelen en snij ze in stukken. Doe in een ovenschaal. Neem 3 el vet (bij 4p) van de gekonfijte eend en verwarm even in een klein pannetje. Schenk het vet over de aardappels en schep goed door. Zet de ovenschaal naast de bieten in het midden van de oven en bak de aardappels in ca. 40 minuten goudbruin. Bestrooi met wat zeezout.
  5. 4. Doe de gemengde sla in een schaal. Leg er de bieten op.
  6. 5. Maak een dressing van de twee soorten olie, het citroensap en de geperste knoflook. Sprenkel over de biet. Kruimel er wat geitenkaas, peterselie en de walnoten over.
  7. 6. Bak de eendenbouten zachtjes in eigen vet tot hij een bruin korstje krijgt en door en door warm is. Giet overtollig vet tussendoor af. Serveer de gebakken eend met de aardappeltjes en de bietensalade.
  8. NB. Voor de dressing heb je nodig (bij 4p): 3 el olijfolie, 2 el notenolie, 1 el citroensap (of witte wijnazijn), 1 teentje knoflook, zeezout en peper uit de molen.1. Verwarm de oven voor op 200˚C.2. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur (afhankelijk van de grootte van de bietjes). Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in stukken en bestrooi met wat zout.3. Schil zo nodig de aardappelen en snij ze in stukken. Doe in een ovenschaal. Neem 3 el vet (bij 4p) van de gekonfijte eend en verwarm even in een klein pannetje. Schenk het vet over de aardappels en schep goed door. Zet de ovenschaal naast de bieten in het midden van de oven en bak de aardappels in ca. 40 minuten goudbruin. Bestrooi met wat zeezout.4. Doe de gemengde sla in een schaal. Leg er de bieten op.5. Maak een dressing van de twee soorten olie, het citroensap en de geperste knoflook. Sprenkel over de biet. Kruimel er wat geitenkaas, peterselie en de walnoten over.6. Bak de eendenbouten zachtjes in eigen vet tot hij een bruin korstje krijgt en door en door warm is. Giet overtollig vet tussendoor af. Serveer de gebakken eend met de aardappeltjes en de bietensalade.