Gekaramelliseerde witlof met walnoten en Roquefort
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stronk(en) Witlof
In Huis
- 50 g Parmezaanse kaas
- 3 takje(s) Tijm
- 50 g Walnoten
- 40 g Boter
- 3 tl Suiker
- 50 g Broodkruim
- 100 ml Creme fraiche
- 4 el Melk
- 100 g Roquefort
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Verwarm de oven tot 200 °C. Rasp de Parmezaanse kaas, ris de blaadjes van de tijm. Hak de walnoten grof.
- Halveer het witlof in de lengte. Doe de boter in de pan met de suiker en zet op halfhoog vuur. Roer goed door. Leg zodra de boter gaat borrelen en begint te kleuren struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze in 2-3 minuten goudbruin, druk ze iets aan.
- Haal de struikjes uit de pan en leg met de gekarameliseerde kant boven in een passende ovenschaal.
- Vermeng het broodkruim met de Parmezaan, tijm, crème fraîche, melk en royaal versgemalen peper.
- Verdeel dit mengsel over de struikjes lof en schuif ca. 20 minuten in het midden van de oven tot het lof gaar is.
- Brokkel er wat Roquefort en gehakte noten overheen. Serveer met wat aardappelpuree.
- Tip: Combineert ook goed met vegetarische kip!