Gekaramelliseerde witlof met kippendij en aardappel uit de oven
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappels
- 400 gram kippendij
- 4 struikjes witlof
In Huis
- olijfolie
- 20 gram boter
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in stukken. Kook 10 minuten in gezouten water. Ze zijn dan nog net niet gaar.
- Vet een ovenschotel of braadslee in met een beetje boter. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Leg de kippendijen in de ovenschaal en schik de aardappels eromheen. Zet in de oven en laat in ca 35 minuten gaar worden. Halveer de witlof.
- Bedruip de kip en de aardappels af en toe met het vrijgekomen braadvet. Verhit intussen de olijfolie met de boter en de suiker in een koekenpan en leg hierin de gehalveerde struikjes witlof met het snijvlak naar beneden. Draai het vuur laag en laat ze 5 minuten met rust. Draai dan voorzichtig om en laat nog eens 5 minuten zachtjes bakken met het deksel op de pan. Check of ze gaar zijn, laat anders nog 5 minuten stoven.
- Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Dien de kip op met de witlof en de aardappels.
- Je kan de kip kruiden met specerijen naar smaak, bijvoorbeeld komijn, paprikapoeder, een beetje chilipeper. Snij de koolrabi in blokjes en meng dit samen met de Nieuw-Zeelandse spinazie en een vinaigrette voor een fris slaatje.