Gekarameliseerde groenten met citroenricotta, Green Zebra tomaten en spaghetti aglio e olio
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 2 el muntblaadjes
- 1 stuks gele paprika
- 4 stuks Green Zebra tomaten
- 250 gram verse ricotta
- 2 el peterselie
In Huis
- 60 gram hazelnoten
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 0.5 tl chilivlokjes
- 1 teentje knoflook (marinade)
- olie om te bakken
- 8 el milde olijfolie
- 2 tl citroenrasp
- 4 teen (!) knoflook (spaghetti)
- 1 stuks rode peper
- 300 gram spaghetti
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de courgettes in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg in een vergiet en besprenkel met zout. Laat 10 min uitzweten.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet verbranden. Laat wat afkoelen en hak of vijzel grof.
- Maak in een grote kom marinade van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, honing, chilivlokjes, zout en peper. Pers de knoflook erbij. Hou wat muntblaadjes apart ter garnering, hak de rest en voeg toe.
- Snij de paprika in repen.
- Dep de courgette goed droog. Verspreid samen met de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en peper en bak in 20-25 min zacht en gaar.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti.
- Snij de Green Zebra tomaten in dunne plakken. Leg dakpansgewijs op een bord. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Rasp de citroenschil. Meng door de ricotta. Smeer uit over een groot bord.
- Snij de knoflook in plakjes. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je niet te pittig wilt. Verwarm de milde olijfolie in kleine koeken- of steelpan en fruit de knoflook en rode peper 3-5 min op zacht vuur. Ze mogen niet bruin kleuren!
- Schep de gare courgette en paprika door de marinade en laat 10-15 min marineren. Hak de peterselie fijn.
- Kook ca. 75-100 gram spaghetti p.p. al dente in 9 min. Giet af en meng met de aglio e olio, peterselie, peper en zout.
- Verdeel de groenten en achtergebleven marinade op het laatst over de ricotta. Garneer met de hazelnoten en muntblaadjes. Serveer de pasta en Green Zebra erbij.