Geitenkaas met pijnboompitten, kappertjes, witlof en peterseliepuree
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Doré kruimige aardappelen
- 500 gram wortelpeterselie
- 4 stronkje witlof
- 30 gram peterselie
- 360 gram geitenkaas
- 50 gram pijnboompitten
- 4 el kappertjes
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 4 tl balsamicoazijn
- 2 el mosterd
- honing (optioneel)
Recept stappen
- Was de aardappels grondig en schil de wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote, stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamicoazijn toe, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie goed fijn (voor de puree straks).
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Roer de peterselie erdoor.
- Snij de geitenkaas in plakjes van ca. 1 cm dik (4 a 5 p.p). Verwarm olie in een koekenpan. Bak de geitenkaas aan één kant bruin, keer om, voeg de pijnboompitten en kappertjes toe en bak verder tot de andere kant van de geitenkaas ook bruin is. Schud tussentijds zodat de pitten en kappertjes niet verbranden.
- Serveer de gebakken geitenkaas (zie tip) met de peterselie-mosterdpuree, gekaramelliseerde witlof en garneer met de pijnboompitten en kappertjes.
- doe eventueel een toefje honing op de geitenkaasjes voor een zoete touch.