Gehaktballetjes met katjangsaus en komkommersalade met sjalotjes en sesamzaad
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g gehakt
- 4 stuk(s) banaansjalot
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 zakje(s) katjang saus
- naar smaak Hottie sambal
In Huis
- 1 portie(s) witte rijst
- 3 teentje(s) knoflook
- 25 g platte peterselie
- 2 el plantaardige olie
- 3 el rijstazijn
- 2 tl suiker
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl sesamolie
- 3 cm gember + rode peper
- 2 tl zout
- 1 el sesamzaad
- naar smaak korianderblad
- 1 tl zwarte peper
Recept stappen
- Maak de komkommersalade. Maak een dressing van de rijstazijn, suiker, 2 el zonnebloemolie, sesamolie, gember, 1 tl zout, 2 teentjes geperste knoflook.Voeg de ringen van 2 banaansjalotten toe en laat dit ca. 50 minuten marineren in de dressing.
- Doe ondertussen het gehakt met de twee fijngehakte sjalotjes, 1 teentje geperste knoflook, peterselie, peper en 1 tl zout in een schaal en meng goed met je handen of een vork. Maak er dan kleine gehaktballetjes van, ongeveer de grote van een golfbal. Zet 20 minuten koel weg om op te laten stijven.
- Kook de witte rijst gaar.
- Snijd de komkommer in stukken, meng het door het uienmengsel en laat het minimaal 10 minuten staan. Rooster de sesamzaadjes. Garneer de komkommersalade met de geroosterde sesamzaadjes en korianderblaadjes.
- Bak de gehaktballetjes in een beetje olie ca. 20 minuten bruin en gaar.
- Maak de katjang saus door de inhoud van het zakje te verkruimelen. Voeg 25 cl water toe en verwarm al roerend. Eventueel kun je nog maximaal 10 cl water toevoegen voor een dunnere saus.
- Serveer de gehaktballetjes met de katjangsaus, de komkommersalade, hotti sambal en witte rijst.