Gehaktballetjes met kaneel, yoghurtsaus en flowersprouts
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Banaansjalot
- 10 g Platte peterselie
- 10 g Kervel
- 500 g Gehakt
- 250 g Flowersprouts
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 stuk(s) Eieren
- 3 sneetje(s) Witbrood
- 1 el Kaneelpoeder
- 250 ml Yoghurt
- om te bestrooien Bloem
- om te bakken Plantaardige olie
- 1 tl Balsamicoazijn
- 200 g Graan
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Rasp de sjalotten, pers de knoflook, klop het ei los, hak de peterselie en de kervel.
- 2. Haal de korsten van het brood. Week het brood in een beetje water. Knijp goed uit en meng samen m.b.v. een vork met het gehakt, 2 teentjes van de knoflook, het ei, de peterselie, de kaneelpoeder, de sjalotten en het zout en peper tot een homogeen mengsel.
- 3. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- 4. Meng in de tussentijd de yoghurt met 1 teentje knoflook, de kervel en wat zout en peper. Zet koel weg.
- 5. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
- 6. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in circa 10 minuten per portie.
- 7. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de flowersprouts hierin enkele minuten totdat ze beetgaar zijn. Blus af met de balsamico-azijn.
- 8. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus, de flowersprouts en wat rijst, quinoa of een ander gekookt graan.