Gehaktballetjes in tomatensaus met rucolastamppot
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 2 el krulpeterselie
- 400 gram varkensgehakt
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks paprika
- 150 gram rucola
In Huis
- 1.5 el baharatkruiden
- 0.25 el kurkuma
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 stuks sinaasappel
- scheut melk
- klont boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in een pan met een laagje gezouten water en breng aan de kook.
- Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie, baharatkruiden en kurkuma door het gehakt en rol balletjes.
- Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok- of hapjespan. Snipper de ui. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en zet even weg. Fruit de ui zachtjes in het vet en knijp de knoflook erbij. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Voeg bij de ui en bak even mee.
- Voeg de tomatenstukjes bij de paprika. Doe de balletjes weer terug. Snij de sinaasappel in plakjes er leg erbij. Dek af en laat 8-10 minuten pruttelen.
- Was de rucola met behulp van een slacentrifuge en scheur of snij wat fijner naar smaak.
- Stamp de aardappels fijn met een flinke klont boter en melk en roer de rucola erdoorheen terwijl je de pan op een laag vuurtje laat staan. Zo slinkt de rucola een beetje. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de stamppot.