Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gehaktballetjes in tomaten-yoghurtsaus en worteltjes uit de oven

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Winterpeen
  • 500 g Gehakt
  • 200 ml Yoghurt

In Huis

  • 300 g Bulgur
  • 1 tl Karwijzaad
  • 50 g Boter
  • 1 el Honing
  • 3 el Milde Indiase currypasta
  • 75 g Boter
  • 2 stuk(s) Uien
  • 400 g Tomatenstukjes
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing en hou warm.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Borstel de wortels schoon onder stromend water. Laat wat groen zitten. Smelt de boter en meng met het karwijzaad en de honing. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote ovenschaal en schenk er de boter over. Bestrooi met zout en peper. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat ze bruin en beetgaar zijn. Schep een keer om.
  3. 3. Meng het gehakt met 1 afgestreken eetlepel van de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 minuten. Neem ze uit de pan.
  4. 4. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 minuten in het overgebleven bakvet van de gehaktballetjes. Bak de tomatenblokjes 5 minuten mee.
  5. 5. Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min zonder te koken.
  6. Serveer de balletjes met de saus, de wortel en wat bulgur.