Gehaktballetjes in chili-tomaten-zwarte- bonen-saus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Gehakt
In Huis
- 10 g Chilipeper gedroogd
- 1 stuk(s) Ui groot
- 4 teentje(s) Knoflook
- 75 g Broodkruim
- 80 ml Melk
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 tl Korianderpoeder
- 1 handje(s) Korianderblad
- naar smaak Peper en zout
- 1 el Olijfolie
- 2 el Tomatenpuree
- 1 el Bruine basterdsuiker
- 1 el Rode wijnazijn
- 125 ml Runderbouillon
- 1 blikje(s) Gepelde tomaten
- 1 el Gerookt paprikapoeder
Recept stappen
- Verkruimel de chilipepers in het kokende water. Laat 15 minuten staan. Zeef en hak de chilipeper fijn.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Meng broodkruim met de melk en laat het brood de melk absorberen. Doe in de keukenmachine met het ei, helft van de knoflook, het korianderpoeder en de verse koriander. Voeg het gehakt, peper en zout toe. Draai in de keukenmachine tot een mooi gehaktmengsel. Maak gehaktballetjes ter grootte van een golfbal.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak de balletjes in kleine porties om en om bruin in ca. 6 minuten. Haal de balletjes uit het braadvet en zet apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de rest van de knoflook aan. Voegtomatenpuree, suiker en azijn toe en bak 3 minuten mee. Voeg bouillon, gepelde tomaten en de gehakte chilipeper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten in tot een mooi tomatensaus.
- Doe de zwarte bonen en de gehaktballetjes bij de tomatensaus. Breng op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Kook samen nog 15 minuten.
- Serveer met witte rijst en een klodder zure room
- Tip: lekker met een friszure komkommersalade!