Gegrilde zalmspiesjes met chili-limoenboter en tomaten quinoa salade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Rode tomaten
- 1 stuk(s) Paprika
- 2 takje(s) Munt
- 1 stuk(s) Lente-ui
- 1 stuk(s) Limoen
- 400 g Zalmfilet
- 2 takje(s) Koriander
In Huis
- 250 g Quinoa
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 125 g Boter
Recept stappen
- 1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
- 2. Rasp de schil van de limoen en pers 2 eetlepels sap.
- 3. Snij de tomaten en paprika in kleine stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de munt fijn.
- 4. Meng een dressing van de olijfolie, 2 eetlepels van het limoensap en de munt. Breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaten, paprika, lente-ui en de dressing door de quinoa. Zet koel weg.
- 5. Verhit een grillpan of de BBQ. Hak de groene peper zeer fijn. Kneus de zwarte peper. Meng de beide pepersoorten met de boter, de tomatenpuree, de limoenrasp en het limoensap.
- 6. Snij de zalmfilet in 4 lange repen. Rijg aan BBQ-pennen. Besmeer met flink wat van de kruidenboter en grill om en om 2-3 minuten aan iedere kant. Bestrijk tussendoor nog een keer met de kruidenboter. Bestrooi met wat korianderblad en serveer met de quinoasalade.