Gegrilde zalmforel met Roseval-aardappelsalade en prei uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 dunne preien
- 800 gram Roseval aardappelen
- 4 zalmforelfilets
- 6 el bieslook
- 3 stengels bleekselderij (het hart)
- 1 bakje zure room
In Huis
- olijfolie om in te smeren
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het donkergroene deel van de prei en snij hem daarna in de lengte doormidden (laat het kontje eraan zitten, dan valt hij niet uit elkaar!). Was grondig. Leg de prei-helften per vier stuks op een stuk aluminium folie. Smeer in met olie en leg er 1 knoflookteentje bij (in de schil). Bestrooi met peper en zout. Vouw de folie dicht en leg in de oven voor ca. 25 minuten.
- Was de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje koud water met een snuf zout en kook gaar in ca 10-15 minuten.
- Dep intussen de zalmforel goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en smeer in met olijfolie.
- Hak de bieslook fijn. Snij de binnenste stengels van de bleekselderij (het hart) in plakjes.
- Giet de aardappels af en spoel af met koud water. Meng de gehakte bieslook en de zure room samen met de bleekselderij en de gepofte knoflook door de aardappels. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de zalmforel in ca. 2 minuten op de huid, keer om en grill de bovenkant nog ca. 1 minuut.
- Serveer de zalmforel en de prei met de aardappelsalade.