Gegrilde steakspiesjes met rijst en paksoi
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 pepersteaks
- 1 stronk paksoi
In Huis
- 6 teentjes knoflook
- 6 el ketjap manis
- 4 tl korianderpoeder
- 2 tl citroensap
- 2 tl zout
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl zonnebloemolie
- 300 gram rijst
- 1 tl rode peper vlokken
- 20 gram pinda's
- 2 tl sesamolie
Recept stappen
- Prik met een vork door de pepersteaks om ze nog malser te maken. Snij in blokjes van 2 cm. Rijg aan satéprikkers.
- Pers de knoflook. Meng de knoflook met de ketjap, korianderpoeder, citroensap, zout, suiker en zonnebloemolie tot een marinade.
- Neem de helft van de saus en schenk over het vlees. Zorg dat het vlees goed bedekt wordt met de marinade. Laat 2 uur marineren.
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Maak met de andere helft van de marinade een hete ketjapsaus door de marinade af te maken met de rode peper vlokken en wat gehakte pindas.
- Snij de paksoi in de lengte doormidden en besmeer met sesamolie. Rooster om en om in de grillpan totdat hij zwarte strepen krijgt. Hou warm.
- Rooster de saté in de grillpan ca. 2 minuten aan iedere kant. Serveer met de paksoi en de hete ketjapsaus met een beetje rijst.