Gegrilde paksoi salade met oesterzwammen
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks paksoi
- 400 gram oesterzwam
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1 stuks citroensap
- 1 tl suiker
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Was de paksoi en halveer in de lengte en als de paksoi groot is ook in de breedte.
- Verwijder de schil van de gember en hak fijn. Pers de knoflook.
- Meng de gember en knoflook met de sesamolie, sojasaus en citroensap. Roer er vervolgens suiker door tot het (deels) is opgelost.
- Maak de oesterzwammen schoon en besprenkel met olijfolie extra vierge. Bak de oesterzwammen samen met de paksoi in een grillpan. Voeg als de paksoi en oesterzwammen bijna klaar zijn de dressing toe en bak even mee tot de suiker gesmolten is.
- Serveer de oesterzwammen samen met de paksoi.