Gegrilde paksoi met portobello, zoete sojasaus en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 teentjes knoflook
- 4 stuks portobello
- 2 stuks paksoi
In Huis
- 350 gram bruine rijst
- 4 el oestersaus
- 8 el Chinese kookwijn
- 2 el sojasaus
- 3 el honing
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tl sesamolie
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Meng de oestersaus met de kookwijn, sojasaus en de honing in een klein pannetje. Pers er de knoflook boven uit en kook 3 minuten zachtjes door totdat het een beetje stroperig wordt.
- Snij de portobellos in plakken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de portobellos om en om bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit een grillpan. Halveer de paksoi in de lengte en kwast in met de sesamolie. Grill 3 minuten aan elke kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de paksoi beetgaar is.
- Leg de portobellos en paksoi op een bord en besprenkel met de zoete sojasaus. Serveer met de bruine rijst.
- Liefhebbers van pikant kunnen de sojasaus versterken met cayennepeper naar smaak.