Gewokte snijbiet met oesterzwammen, zoete sojasaus en hete pepitas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram snijbiet
- 1 ui
- 300 gram oesterzwammen
In Huis
- 2 tl sichuan peperkorrels
- 2 tl rode peper vlokken
- 4 el gebakken uitjes
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 8 el pepitas
- 4 el oestersaus
- 8 el Chinese kookwijn
- 3 teentjes knoflook
- gekookte rijst (om te serveren)
- 3 el honing
- 2 el plantaardige olie
- 4 tl sesamolie
- 2 cm gember
Recept stappen
- Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Doe de Sichuanpeper en rode pepervlokken in een vijzel en stamp fijn. Voeg daarna de uitjes, sesamzaad en pepita’s toe en schep om.
- Meng oestersaus met de kookwijn, sojasaus en honing in een klein pannetje. Pers er 1 teentje van de knoflook bovenuit en kook 3 minuten zachtjes door tot het een beetje stroperig wordt.
- Snipper de ui. Schil en raps de gember. Pers 2 teentjes knoflook. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de gember en knoflook zachtjes aan. Voeg de ui toe en bak zachtjes 5 minuten mee. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak mee totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een grillpan met een beetje sesamolie. Wok hierin de snijbiet totdat het slinkt.
- Leg wat rijst met de snijbiet en de paddenstoelen op een bord en besprenkel met de zoete saus. Bestrooi met de kruidige pepita’s en serveer onmiddellijk.