Gegrilde little gem met kikkererwten en kappertjesdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Little gem sla
In Huis
- 300 g Kikkererwten
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 9 el Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
- 1 teentje(s) Knoflook
- 4 el Citroensap
- 1 el Kappertjes
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
- 2. Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een kom en voeg paprika- en knoflookpoeder, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper toe. Meng goed.
- 3. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg de kikkererwten op de bakplaat. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep om en laat ze nog 10 minuten bakken. Let goed op dat het niet te hard gaat en de kikkererwten niet verbranden!
- 4. Halveer de little gem sla in de lengte. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kom en pers er de knoflook bovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
- 5. Bestrijk de sla-helften met de kruidenolie. Rooster de sla op een hete grillpan, ongeveer 2 minuten per kant, totdat er mooie bruine strepen ontstaan.
- 6. Maak de dressing door het citroensap te mengen met 6 el olijfolie en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
- 7. Serveer de gegrilde sla met de geroosterde kikkererwten. Schep er de dressing eroverheen.