Gegrilde lamslapjes in rozemarijnmarinade en geroosterde groenten met honingdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Aardappelen kruimig
- 100 g Wortel
- 100 g Pastinaak
- 1 stuk(s) Ui
- 1 takje(s) Rozemarijn
- 1 el Vlierbloesemazijn
- 400 g Lamsboutlapjes
In Huis
- 9 el Olijfolie (extra vierge)
- 50 g Gehakte noten
- 1 el Honing
- 125 ml Droge witte wijn
- 4 el Dijonmosterd
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Snij de ui en de knoflook fijn. Doe de wijn, mosterd, ui, knoflook, rozemarijn en 4 eetlepels olie in een kom en meng.
- Doe de lamslappen in een schaal en giet de marinade erover. Zorg dat alle kanten bedekt worden. Leg minstens 2 uur in de koelkast.
- Schil de aardappelen (krieltjes kunnen ongeschild), wortel en pastinaak en snij in stukken.Doe op de ovenplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
- Maak een dressing voor de groenten. Meng 3 eetlepel olie met de azijn en honing. Hak de nootjes fijn.
- Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur. Grill het vlees afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant, totdat het vlees stevig is en rosé van binnen.
- Druppel de dressing en strooi de gehakte nootjes over de warme groenten en serveer met het lamsvlees.