Groene asperges met gekruide bulgur, veel groenten en Sikkepit geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 stuks courgette
- 1 blikje tomatenpuree
- 240 gram bulgur
- 400 gram groene asperges
- 1 blikje kikkererwten
- 1 stuks venkel
- 250 gram cherrytomaatjes
- 3 el koriander
- 100 gram Sikkepit geitenkaas
In Huis
- 2 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 600 ml water
- snufje suiker
- 2 tl komijnpoeder
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes aan.
- Snij de courgette in de lengte door vieren en dan in driehoekjes van ca. 1 cm dik. Voeg bij de ui en bleekselderij en bak 2 minuten mee.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Fruit zachtjes een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat.
- Breng een brede pan met een klein laagje water, wat suiker en zout aan de kook voor de asperges (zie tip 1).
- Roer de komijnpoeder en de bulgur door de ui. Schenk het water erbij, voeg zout toe, breng aan de kook, draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan.
- Verwijder het kontje (1-2 cm) van de asperges en kook beetgaar in 3-6 minuten. Spoel af met koud water.
- Zet na 10 minuten wellen het vuur van de bulgur zachtjes aan. Laat 2-3 minuten droog koken, roer los met een vork. Giet en spoel de kikkererwten af en roer erdoor.
- Verwijder het kontje, loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn. Schep samen met de tomaatjes, venkel en olijfolie extra vierge door de bulgur. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de asperges over de borden, breng op smaak met zout en peper en rasp de geitenkaas er grof overheen. Serveer met de bulgur.
- Je kan de asperges ook in een grillpan of koekenpan met wat olie gaar bakken in 6-8 minuten, net wat je lekkerder vindt.