Gegrilde courgette-appel carpaccio met rucola en walnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 75 gram rucola
- 1 stuks courgette
- 2 stuks appel
In Huis
- 80 gram walnoten
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el appelazijn
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
- 1 tl suiker
- 1 tl mosterd
- naar smaak geitenkaas (optioneel)
- naar smaak balsamicocrème
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor 10 minuten.
- Snij ondertussen de courgette in schijfjes. Snij de appel in cirkels, halveer tot halve maantjes en verwijder het klokkenhuis. Smeer in met olie. Grill de courgette en appel tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Maak in een mengkom een vinaigrette van olijfolie extra vierge, appelazijn, citroensap, suiker en mosterd. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de plakjes courgette en appel over een bord. Leg hier een laagje rucola bovenop en verdeel de gewenste hoeveelheid vinaigrette. Top af met de geroosterde walnoten, verkruimelde geitenkaas (optioneel) en balsamicocrème.