Gegrilde aubergine met yoghurtsaus en een linzensalade met granaatappel
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuks aubergine
- 1 stuks venkel
- 4 el (soja)yoghurt
- 3 blik linzen
- 60 gram pecannoten
- 1 stuks granaatappel
- 15 gram muntblaadjes
- 2 stengels bosui
In Huis
- olie om te bakken
- naar smaak paprikapoeder (optioneel)
- 1 el (vegan) mayonaise
- 1 el sojasaus
- 0.25 tl komijnpoeder
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap uit een flesje (voor de saus)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el citroensap uit een flesje (voor de linzen)
Recept stappen
- Snij de aubergine in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de aubergine in 10-15 minuten gaar op hoog vuur (laat het goed bruin bakken). Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat paprikapoeder naar smaak.
- Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in plakjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de venkel goudbruin.
- Meng de (soja)yoghurt samen met de (vegan) mayonaise, sojasaus, komijnpoeder, knoflook, citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Warm de linzen op in een klein pannetje, giet af.
- Bak de pecannoten een paar minuten in een droog koekenpannetje.
- Halveer de granaatappel in de breedte en sla met de bolle kant van een lepel op de onderkant en vang de pitjes op. Hak 2/3e van de munt fijn en snij de bosui in dunne ringetjes. Meng samen met de linzen, olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met de gebakken aubergine, gebakken venkel en het (vegan) yoghurtsausje. Garneer met de rest van de munt blaadjes en de pecannoten.
- Goed om te weten: Op de foto zijn geen pecannoten te zien, maar wij hebben ervoor gekozen om deze toch extra te geven.