Gegrilde aubergine met tomatensaus, grie en dille
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Aubergine
- 1 pakje(s) Grie naturel (feta)
- om te bestrooien Dille
In Huis
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 8 teentje(s) Knoflook
- 800 g Gepelde tomatenblokjes
- 1 tl Rietsuiker
- 2 el Rode wijnazijn
- Olijfolie (om in te smeren)
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snijd de aubergines in plakken van 2 cm dikte. Bestrooi met zout en zet dakpansgewijs in een vergiet. Laat minstens 40 minuten uitlekken.
- 2. Verhit in de tussentijd de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Pel en pers 4 teentjes knoflook uit en bak zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de gepelde tomaten, suiker, peper en zout toe. Kook ca. 20 minuten tot een lekkere dikke saus. Roer er de azijn door.
- 3. Verwijder met wat keukenpapier het zout van de aubergines en dep droog. Kwast de aubergines in met olijfolie en grill om en om op een hete grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben.
- 4. Verwarm de oven voor tot 190° C. Pel de rest van de knoflook en snij in plakjes. Leg de gegrilde aubergine plakken in een niet te grote ovenschaal zodat je een paar laagjes kan maken. Lepel op elke laag een klein beetje saus en leg er plakjes knoflook tussen.
- 5. Schenk de laatste saus over de aubergines en kruimel de grie erover.
- 6. Bak 30 minuten in de oven en laat (in de oven) afkoelen.
- 7. Serveer enkele uren later. Dit komt de smaak ten goede. Strooi er wat dille overheen.