Gegrilde aubergine-dip
Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergines
- 3 el verse peterselie
- naar smaak rogge vloerbrood
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 3 el tahin
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap (mag uit flesje)
- naar smaak paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Maak met een scherp mes kleine sneetjes in de aubergines en steek daar de plakjes knoflook in. Leg de aubergines in de oven en rooster totdat de schil helemaal geblakerd is en het vruchtvlees zacht, in ongeveer 30 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Pel de geblakerde schil van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in een vijzel of keukenmachine. Hak de peterselie fijn. Voeg de tahin, olijfolie, de peterselie en het citroensap, zout en peper toe.
- Schep het auberginemengsel in een kommetje. Besprenkel met de rest van de olijfolie en strooi er wat paprikapoeder over.
- Serveer met rogge vloerbrood.
- Je kan de aubergines ook roosteren op een barbecue, dat geeft een rokerig smaakje aan de dip.