Gegrilde aubergine-dip
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 aubergines
- naar smaak waterkers
- naar smaak ciabatta
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 3 el verse peterselie
- 3 el tahin
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- naar smaak paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak met een scherp mes kleine sneetjes in de aubergines en steek daar de plakjes knoflook in. Leg de aubergines in de oven en rooster totdat de schil helemaal geblakerd is en het vruchtvlees zacht, in ongeveer 30 minuten.
- Haal dan uit de oven en laat afkoelen. Pel de geblakerde schil van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in een vijzel of keukenmachine. Voeg de tahin, 3 eetlepels olijfolie, de peterselie en het citroensap, zout en peper toe.
- Leg de waterkers in een kom en schep het auberginemengsel erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie en strooi er wat paprikapoeder over.
- Serveer met de ciabatta's.
- Je kan de aubergines ook roosteren op een barbecue, dat geeft een aangenaam rokerig smaakje aan de dip.