Gegratineerde pastaschotel met oranje bataat, groene kool, oesterzwammen en pittige kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 tl rozemarijn
- 6 blaadjes salie
- 400 gram oranje bataat
- 500 gram groene kool
- 300 gram volkoren penne
- 300 gram oesterzwammen
- 200 gram geraspte kaas
- 2 stuks roodlof (optioneel)
- 2 stuks little gem (optioneel)
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta en bataat.
- Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een wok of hapjespan. Ris de rozemarijn en hak fijn. Hak de salieblaadjes fijn. Voeg beide toe.
- Schil de oranje bataat en snij in blokjes van 2 cm. Snij de bladeren van de groene kool in reepjes.
- Kook de pasta in ca. 10 minuten al dente. Voeg de bataat de laatste 3-4 minuten toe en kook mee tot beetgaar.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Snij of scheur de oesterzwammen grof. Voeg bij de ui. Bak de groene kool mee tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta en bataat af; bewaar wat kookvocht. Voeg bij de oesterzwammen en kool met een flinke scheut kookvocht. Roer de helft van de kaas door het pasta-groentemengsel. Breng zo nodig op smaak met peper en zout en doe in een ovenschaal.
- Verdeel de resterende kaas over de ovenschaal en plaats ca. 5 min onder de grill, zodat de kaas smelt.
- Je hebt ook roodlof en little gem gekregen. Je kunt eventueel een fris slaatje met een simpele vinaigrette maken. Bv. 3 el olijfolie extra vierge en 1,5 el balsamico azijn (bij 4p).