Gegratineerde oesterzwammen met wortelpeterseliepuree, en wok van snijbiet, venkel en paprika
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram aardappelen Frieslander
- 400 gram wortelpeterselie
- 80 gram Stokâlde Fryske kaas
- 1 bosje peterselie
- 300 gram oesterzwammen
- 1 stuks venkel
- 1 stuks paprika geel
- 400 gram snijbiet
In Huis
- scheut melk
- klont boter
- 1 stuks citroen
- 40 gram panko
- olie om te bakken
- 1 tl venkelzaad (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een ruime pan met een laagje gezouten water op. Schil de aardappelen en wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot een smeuïge puree met een scheut melk, eventueel wat kookvocht en een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de Stokâlde Fryske kaas en de citroenschil. Hak de peterselie fijn. Meng in een kommetje de kaas met de citroenrasp, peterselie, panko en zwarte peper. Vet een ovenschaaltje in en leg de oesterzwammen daarin. Besprenkel met wat olie en zout. Verdeel het kaas-pankomengsel erover, besprenkel weer met wat olie en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven.
- Verwijder de onderkant en het loof van de venkel. Snij in repen. Snij de paprika in vieren en vervolgens in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een wok en bak op hoog vuur. Voeg als je dat in huis hebt en lekker vindt, het venkelzaad toe.
- Spoel intussen de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Bak als de venkel begint te bruinen de snijbietstelen mee.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe als de venkel en paprika gaar zijn. Hussel een paar keer om en voeg het snijbietblad toe. Laat slinken, breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap (mag uit een flesje).