Gegratineerde oesterzwammen met rucola-orzo en groene asperges
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 80 gram sikkepit geitenkaas
- 1 stuks citroenrasp
- 3 el peterselie
- 50 gram panko broodkruim
- 300 gram oesterzwammen
- 1 stuks witte ui
- 200 gram witte kool
- 400 gram orzo
- 500 gram groene asperges
- 75 gram rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 teen knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- klontje boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de geitenkaas. Rasp de citroenschil en hak de peterselie fijn. Meng de helft(!) van de kaas met de citroenrasp, peterselie, panko en flink peper.
- Vet een ovenschaaltje in en leg de oesterzwammen daarin. Besprenkel met wat olie en zout. Verdeel het kaas-pankomengsel erover, besprenkel weer met wat olie en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven.
- Bereid de bouillon voor in een maatbeker en breng in een grote pan een laagje gezouten water aan de kook voor de asperges (zie tip).
- Snipper de witte ui. Fruit zachtjes in een pan met dikke bodem in een beetje olie. Snij de witte kool in sliertjes en dan in kleine stukjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn. Voeg toe, samen met de orzo. Schep een paar keer om en blus af met de balsamicoazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de orzo wanneer dat nodig is. De orzo heeft ongeveer 12 minuten nodig om gaar te worden (de bouillon hoeft niet op).
- Snij het houterige deel van de onderkant van de asperges en kook in 5 à 6 minuten beetgaar.
- Zorg dat de orzo nog een beetje vochtig is maar niet té. Roer de rest van de geitenkaas erdoor met een klontje boter. Breng op smaak met zout en peper. Hak de rucola grof en schep er door tot het wat slinkt.
- Serveer de orzo bij de gegratineerde oesterzwammen en groene asperges.
- Je kunt de asperges ook grillen. Verhit een grillpan tot goed heet. Olie de asperges licht in (nadat je het houterige deel van de onderkant hebt gesneden) en grill in ca. 8 min beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.