Gegratineerde oesterzwam met rijstsalade en kruidendressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroenrasp
- 3 el peterselie
- 100 gram geitenkaas Sikkepit
- 50 gram panko broodkruim
- 400 gram oesterzwammen
- 200 gram basmatirijst
- 1 bosje bieslook
- 3 el kappertjes
- 2 el citroensap
- 4 stuks tomaten
- 1 stuks venkel
- 0.5 stuks courgette
- paar blaadjes waterkers
In Huis
- naar smaak olie om te bakken
- 6 el (milde) olijfolie (voor de dressing)
- 3 tl sojasaus
- 1 tl honinh
- 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de citroen en hak de peterselie fijn. Rasp de geitenkaas. Meng met de panko, zout en flink peper.
- Vet een ovenschaaltje in en leg de oesterzwammen daarin. Verdeel het kaas-peterseliemengsel erover, besprenkel weer met wat olie en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 8-10 minuten.
- Hak de bieslook fijn en de kappertjes grof. Pers het sap van de citroen. Meng samen met de (milde) olijfolie, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten in stukjes. Snij de venkel en courgette in heel kleine blokjes. Meng, samen met de bieslookdressing en rijst in een serveerschaal. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilivlokjes.
- Garneer de rijstsalade met een paar plukjes waterkers en serveer met de gegratineerde oesterzwammen.
- Je hebt wat meer rijst gekregen. Eventueel handig voor grote eters.