Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegaarde kipshoarma van 1906 met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 43 WB kipshoarma paarse aardappel sriracha yoghurt

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram zoete aardappel oranje
  • 800 gram aardappelen Agria
  • 1 bosje radijs
  • 1 el sriracha zonder MSG
  • 200 gram wortel
  • 2 stuks little gem
  • 0.5 bosje peterselie
  • 360 gram kipshoarma gegaard

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijn azijn
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. NB: Tijdens het brainstormen hebben wij ons recept bedacht met de paarse zoete aardappel (en zo hebben wij het ook gekookt en gefotografeerd). Helaas blijkt de paarse variant iets meer tijd nodig te hebben om op zijn best in de box te belanden. Geen zorgen! We hebben hem vervangen voor de oranje zoete aardappel, net zo lekker en met dezelfde geweldige smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de zoete aardappel en de aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm. apart van elkaar met olie, peper en zout en verspreid gelijkmatig (!) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Snij de radijs in partjes en laat marineren in de witte wijnazijn.
  5. Meng de sriracha (meer of minder naar smaak) door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schil en rasp de wortel grof. Snij de little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Bak de kipshoarma een paar minuten in wat olie tot het warm is (het is al gegaard).
  9. Maak per persoon een bowl van de zoete aardappel, aardappeltjes, wortel, ingelegde radijs, little gem en kipshoarma. Serveer met de sriracha yoghurt en garneer met de peterselie.