Gebakken zeebaars met aardpeer en pastinaaklinten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks zeebaarsfilet
- 300 gram aardpeer
- 200 gram pastinaak
- 1 stuks sjalot
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el citroensap
- 1 tl paprikapoeder
Recept stappen
- Schil de aardpeer en snij deze in plakjes van 0,5 cm. Schil de pastinaak en schaaf met een dunschiller lange linten.
- Verhit olie in een ruime koekenpan en bak de plakjes aardpeer 6 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten stomen tot ze gaar zijn. Verwijder de deksel, voeg de pastinaaklinten toe en bak nog 2 minuten mee. Haal uit de pan en houd warm.
- Dep de zeebaarsfilets droog en bestrooi met paprikapoeder. Verhit opnieuw olie in dezelfde pan en bak de filets 3-4 minuten per kant tot ze gaar zijn.
- Snij de sjalot fijn en meng deze met de peterselie en citroensap.
- Serveer de zeebaars met de gebakken aardpeer en pastinaaklinten. Bestrooi met het sjalot-peterseliemengsel.