Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken zeebaars met aardpeer en pastinaaklinten

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks zeebaarsfilet
  • 300 gram aardpeer
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuks sjalot
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardpeer en snij deze in plakjes van 0,5 cm. Schil de pastinaak en schaaf met een dunschiller lange linten.
  2. Verhit olie in een ruime koekenpan en bak de plakjes aardpeer 6 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten stomen tot ze gaar zijn. Verwijder de deksel, voeg de pastinaaklinten toe en bak nog 2 minuten mee. Haal uit de pan en houd warm.
  3. Dep de zeebaarsfilets droog en bestrooi met paprikapoeder. Verhit opnieuw olie in dezelfde pan en bak de filets 3-4 minuten per kant tot ze gaar zijn.
  4. Snij de sjalot fijn en meng deze met de peterselie en citroensap.
  5. Serveer de zeebaars met de gebakken aardpeer en pastinaaklinten. Bestrooi met het sjalot-peterseliemengsel.