Gebakken zalmfilet, prei in beurre noisette met kappertjes-vinaigrette en aardappeltjes uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappels
- 400 gram meiraap
- 4 stuks prei
- 4 el kappertjes
- 4 stuks zalmfilet op de huid
In Huis
- olie om te bakken
- 60 gram boter
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- optioneel mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de meiraap en boen de aardappelen schoon. Snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
- Maak de beurre noisette. Verwarm in een grote koekenpan of wok de boter tot ze bruin is en draai het vuur lager. Verwijder het groen van de prei. Kerf in de lengte in en spoel evt. zand er tussenuit. Snij in dikke ringen van 1-2 cm. Bak de prei 6-8 minuten in de beurre noisette.
- Maak de vinaigrette. Meng olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Hak de kappertjes grof en roer door de vinaigrette.
- Schep de prei in een ovenschaal en zet de laatste 10-15 minuten in de oven bij de aardappels.
- Dep de zalmfilets droog met een keukenpapiertje. Kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten op de huid. Keer om en bak nog 2 minuten.
- Sprenkel de vinaigrette over de prei. Serveer met de zalmfilets, meiraap en aardappeltjes. Eventueel met wat mayonaise naar smaak.