Gebakken zalmfilet met snelle bietenborani, venkel en aardappeltjes uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 1000 gram Agria aardappelen
- 2 pakjes gekookte bieten
- 1 bosje dille
- 1 bakje yoghurt
- 4 stuks zalmfilet
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van 0.5 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng beide in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en doe in een schaal.
- Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Hak de dille fijn. Meng de dressing, yoghurt en dille door de bieten.
- Dep de zalm droog en kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 4-6 minuten om en om een beetje bruin en net gaar.
- Serveer de zalmfilets met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.