Gebakken zalmfilet, gesmoorde prei met kappertjes-vinaigrette en aardappeltjes uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 400 gram meiraap
- 4 stuks prei
- 4 el kappertjes
- 4 stuks zalmfilet op de huid
In Huis
- olie om te bakken
- 1 klont boter
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- optioneel mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de meiraap en boen de aardappelen schoon. Snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
- Verwijder het groen van de prei. Kerf in de lengte in en spoel evt. zand er tussenuit. Snij in ringen. Verwarm een goede klont boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei twee minuten. Dek af en smoor echt zachtjes ca. 10 min. Het mag niet bruin worden!
- Maak de vinaigrette. Meng olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Hak de kappertjes grof en roer door de vinaigrette.
- Dep de zalmfilets droog met een keukenpapiertje. Kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten op de huid. Keer om en bak nog 2 minuten.
- Sprenkel de vinaigrette over de prei. Sprenkel de vinaigrette over de prei. Serveer met de zalmfilets, meiraap en aardappeltjes. Eventueel met wat mayonaise naar smaak.