Gebakken zalm en verse conchiglie met spruitjes in pittige knoflook olie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spruitjes
- 400 gram groene kool
- 1 stuks rode peper
- 4 el peterselie
- 1 tl citroenrasp
- 500 gram verse conchiglie
- 4 stuks zalmfilet
In Huis
- 4 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 8 el (milde) olijfolie
Recept stappen
- Zet twee pannen gezouten water op voor de groenten en verse pasta.
- Schoon de spruitjes en halveer. Snij hele grote exemplaren in kwarten. Snij de groene kool in dunne reepjes.
- Kook de spruitjes ca. 5 minuten. Voeg de groene kool de laatste 2 minuten toe. Giet de groenten af en spoel na met koud water. Hou warm.
- Snij de knoflook in plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten (of laat wat zitten als je van pittig houdt) en snij in dunne halve ringetjes. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes). Rasp de citroenschil.
- Kook de pasta in ca. 2 minuten al dente. Giet af en hou warm.
- Verwarm olie in een koekenpan. Kruid de zalmfilets met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huid en dan nog 1 minuutje op de filetkant.
- Verwarm de milde olijfolie in kleine koeken- of steelpan en fruit de knoflook en rode peper 3-5 min op zacht vuur. De knoflook mag niet niet bruin kleuren!
- Meng de pasta en groenten met de pittige olie en peterselie. Garneer met de citroenrasp en serveer met de zalm.